معرفی چوب‌ های رایج در ساخت کابینت

انواع چوب کابینت

کابینت‌ های چوبی به‌ طور معمول در سبک‌ های کلاسیک آشپزخانه‌ ها به کار برده می ‌شوند و کابینت‌ های چوبی طبیعی و همچنین رنگ‌ آمیزی شده هر دو می ‌توانند طراحی داخلی آشپزخانه را بسیار زیبا و منحصر به‌ فرد جلوه دهند. کابینت های چوبی طبیعی بسیار پر طرفدار در صنعت کابینت سازی هستند. در نتیجه کسب اطلاعات در مورد انواع چوب کابینت می تواند بسیار کمک کننده در انتخاب متریال مناسب و مورد علاقه شما عزیزان باشد.

کابینت های تمام چوب بسیار سخت‌ تر از سایر کابینت‌ ها ساخته شده اما جهت کاهش هزینه‌ ها و همچنین سهولت در اجرای آن ها، به‌ طور معمول از یک روکش نازک از انواع چوب‌ ها بر روی تخته‌ های سه لا استفاده می ‌شوند.

به‌ طور کلی کابینت هایی که از متریال چوب طبیعی ساخته می‌ شوند، بسیار بادوام و مقاوم هستند و همچنین از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار می ‌باشند.

شناخت و یافتن چوب مناسب برای ساخت کابینت‌ های چوبی، ساده نبوده و نیاز به اطلاعات جامعی در رابطه با چوب‌ های به‌ کار رفته در کابینت ها خواهد داشت.

ما در این مقاله سعی داریم تا بهترین چوب‌ ها و رایج ترین آن ها را در ساخت کابینت ها به شما معرفی کرده و هر کدام را به‌ طور مجزا بررسی نماییم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

رایج‌ ترین چوب‌ های به‌ کار رفته در ساخت کابینت

از جمله رایج‌ ترین و متداول‌ ترین انواع چوب کابینت می ‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چوب بلوط قرمز

یکی از متداول‌ ترین چوب‌ های به‌ کار رفته در کابینت های چوبی، بلوط قرمز است. چوب بلوط قرمز از دوام، ماندگاری و مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و نسبت‌ به سایر چوب‌ های به‌ کار رفته در ساخت کابینت‌ ها، بسیار مقرون‌ به‌ صرفه تر است. از چوب بلوط قرمز می ‌توان در طیف بسیار گسترده ‌ای از سبک‌ ها در ساخت کابینت ها استفاده کرد، این چوب‌ ها گزینه بسیار مناسبی برای ساخت کابینت‌ های استوک و سفارشی می ‌باشند. همچنین امکان تغییر شکل بر روی سطح رویی چوب بلوط قرمز در کابینت‌ ها امکان‌ پذیر بوده و اغلب از آن ها برای ساخت کابینت ها در سبک‌ های سنتی استفاده می ‌شود.

  • چوب بلوط سفید

بلوط سفید نیز مانند بلوط قرمز، از دوام و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار بوده اما نسبت‌ به چوب بلوط قرمز بسیار مستحکم‌ تر و مقاوم‌ تر است. کابینت هایی که از چوب بلوط سفید ساخته می ‌شوند، دارای تراکم بسیار بالایی بوده و همچنین از آن ها برای کابینت‌ های سفارشی نیز استفاده می شود.

  • چوب افرا

یکی از سخت‌ ترین و بادوام‌ ترین انواع چوب‌ کابینت، چوب افرا است. افرا دارای دانه‌ های بسیار ریز و همچنین رنگ روشنی بوده و گران‌ تر از کابینت های ساخته‌ شده از چوب بلوط هستند. یکی از معایب استفاده از چوب افرا در ساخت کابینت‌ ها، لک پذیری آن ها است که برای حل این مشکل، پوششی شفاف و طبیعی را بر روی آن نصب می‌ کنند تا علاوه‌ بر ظاهری بسیار شیک و امروزی، دارای دوام در برابر لک پذیری نیز باشند.

  • چوب گیلاس

کابینت هایی که از چوب گیلاس ساخته می شوند، به اندازه‌ کافی در برابر آسیب‌ ها و ضربات بیرونی مقاوم بوده و چوب‌ های بسیار سخت و با دوامی هستند. از کابینت های ساخته‌ شده از چوب گیلاس نیز در طرح‌ های کلاسیک و سنتی استفاده‌ شده و این چوب‌ ها به دلیل وجود دانه‌ های ریز و به رنگ قرمز مایل به قهوه ‌ای، دارای طرفداران بسیار زیادی هستند. کابینت‌های چوب گیلاس نیز مانند کابینت های افرا، لک پذیر بوده اما به دلیل ظاهر زیبای خود، در ساخت کابینت ها بسیار مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

  • چوب توس

توس نیز چوبی بسیار با دوام و مقاوم است و دارای ریز دانه‌ های کمی تیره‌ تر از رنگ افرا می ‌باشد. چوب‌ های توس که رنگ‌ آمیزی شده‌ اند، دارای ظاهری بسیار زیباتر از چوب‌ های گیلاس و افرا در ساخت کابینت‌ ها بوده و گران‌ تر از آن ها هستند.

  • چوب هیکوری

این نوع از چوب‌ ها دارای وزن سبک‌ تری نسبت‌ به چوب‌ های بلوط بوده و از آن ها بیشتر در ساخت جزیره‌ آشپزخانه‌ ها به کار برده می ‌شود. رنگ چوب‌ های هیکوری زرد کم‌ رنگ است و مقاومت و استحکام آن مانند چوب‌ های بلوط بوده و می ‌توانند بسیار لک پذیر باشند. به‌ همین علت بر روی آن ها پوششی براق قرار داده می ‌شود تا علاوه‌ بر حفظ نمای طبیعی چوب، از آن در برابر لک پذیری محافظت نماید.

  • چوب کاج

یکی دیگر از رایج ترین چوب‌ های استفاده‌ شده در ساخت کابینت‌ ها، چوب کاج است. کاج دارای بافتی بسیار نرم بوده و راحت‌ تر از سایر چوب‌ های به‌ کار رفته در ساخت کابینت‌ ها، دچار آسیب و فرورفتگی خواهد شد. رنگ این چوب‌ ها به رنگ زرد کم‌ رنگ است و از آن ها به‌ طور عمده در ساخت جزیره‌ آشپزخانه‌ ها استفاده می ‌شود. چوب‌ های کاج دارای گره‌ ها و برجستگی‌ هایی بر روی خود هستند و به‌ همین دلیل در کابینت هایی به سبک سنتی بیشتر استفاده‌ شده و همچنین می‌ توانند بسیار لک پذیر باشند.

  • چوب بامبو

یکی از بهترین چوب‌ ها برای ساخت کابینت‌ ها، چوب بامبو است. زیرا این چوب‌ ها بسیار سخت و بادوام بوده و به دلیل ظاهر بسیار تمیز و مدرنی که دارند، می ‌توانند طراحی داخلی آشپزخانه را بسیار خاص جلوه دهند. این چوب‌ ها نیاز به مراقبت و نگهداری بسیار آسانی داشته و بسیار سازگار با محیط‌ زیست هستند و از دوام و پایداری بالایی برخوردار می ‌باشند.

  • چوب گردو

استفاده از چوب گردو برای ساخت کابینت ها به دلیل قیمت بسیار بالا چندان رایج نبوده اما این چوب‌ ها به علت ظاهری بسیار زیبا و طبیعی و همچنین الگو های دانه‌ بندی بسیار زیبا، از طرفداران بالایی برخوردار هستند. چوب‌ های گردو از لحاظ دوام و ماندگاری نسبت‌ به سایر چوب‌ ها از برتری بسیار زیادی برخوردار بوده و در اثر مدت‌ ها استفاده دچار هیچ گونه آسیب و صدمه ‌ای نخواهند شد.

  • تخته سه لا

علاوه‌ بر استفاده از چوب‌ های طبیعی در ساخت کابینت‌ ها، چوب‌ های مصنوعی مانند تخته سه لا نیز برای ساخت کابینت‌ ها به کار برده می‌شود. این تخته‌ های مهندسی شده بسیار سخت، با دوام و مقاوم بوده و همچنین کار با آن ها بسیار آسان است و نسبت به چوب طبیعی بسیار مقرون‌ به‌ صرفه‌ تر می ‌باشند.

  • چوب زبان گنجشک

چوب زبان گنجشک نیز از ماندگاری و دوام بسیار بالایی برخوردار بوده و در طیف رنگی زرد ملایم در ساخت کابینت ها استفاده می ‌شود.

  • چوب توسکا

چوب‌ های توسکا بسیار شبیه به چوب راش هستند و رنگ آن ها مایل به رنگ قرمز بوده و برای استفاده در ساخت کابینت ها به کار برده می شوند. به‌ طور کلی چوب‌ های توسکا در ۲ رنگ زرد و قرمز موجود هستند که به‌ طور معمول نوع زرد رنگ آن از دوام و ماندگاری بالاتری برخوردار بوده و مستحکم‌ تر است.

  • چوب راش

یکی از بهترین و سخت‌ ترین چوب‌ های به‌ کار رفته در ساخت کابینت‌ ها، چوب راش است. راش چوبی بسیار قوی است که می ‌تواند فشار های زیاد را تحمل کرده و برای آشپزخانه‌ هایی که بسیار پر رفت‌ و آمد هستند جهت ساخت کابینت‌ ها گزینه بسیار مناسبی میباشد.

نگهداری و تمیز کردن کابینت‌ های چوب راش نیز بسیار راحت بوده و لک پذیری آن ها بسیار پایین است.

  • چوب صنوبر

صنوبر نیز یکی از انواع چوب کابینت و در بین سایر چوب های رایج بسیار محبوب برای ساخت کابینت‌ ها است و علاوه‌ بر قیمت بسیار مناسب، دارای ظاهری زیبا و تمیز است. وزن چوب‌ های صنوبر بسیار سبک بوده و کار با آن ها بسیار آسان است. صنوبر ها دارای بافتی نرم هستند اما مقاومت آن ها در برابر آسیب‌ ها بسیار بالا بوده و در برابر فشار ها پیچ‌ و تاب نخورده و متریال مناسبی برای ساخت کابینت‌ های صنعتی می ‌باشند.

از دیگر انواع چوب‌ های به‌ کار رفته در ساخت کابینت‌ ها نیز می ‌توان به چوب ملچ ، چوب سرخ‌ دار یا یاقوت جنگل، چوب فندق، چوب آکاژو، چوب ساج، چوب بالسا، چوب روسی و غیره اشاره نمود.

با توجه به توضیحات ارائه‌ شده در رابطه با هر یک از چوب‌ های به‌ کار رفته در ساخت کابینت های چوبی، هر کدام از این متریال ها دارای مزایا، معایب و همچنین ویژگی‌ های منحصر به‌ فرد خود بوده و می ‌توانند در انواع سبک‌ های آشپزخانه‌ ها به کار برده شوند. بنابراین شما می ‌توانید انواع چوب کابینت را با توجه به سبک طراحی داخلی آشپزخانه و همچنین نوع نیاز خود سفارش داده و اجرا نمایید.


اینجا بخوانید: معرفی انواع کابینت آشپزخانه بر اساس سبک و متریال

در پایان

شما می ‌توانید جهت انتخاب و اجرای انواع کابینت از متریال‌ های گوناگون، به شرکت متین هایگلاس، مجموعه طراحی و ساخت کابینت در کرج مراجعه کرده و علاوه‌ بر مشاهده متریال ها از نزدیک، سفارشات خود را مطابق با سلیقه و توصیه مشاوران این مجموعه، انتخاب و خریداری نمایید.

متین هایگلاس ارائه دهنده انواع ملزومات و متریال‌ های متنوع در ساخت کابینت‌ ها نظیر ورق ام دی اف و ورق هایگلاس بوده و آن ها را با کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب به مشتریان خود عرضه می ‌کند. مشتریان عزیز می ‌توانند جهت اطلاع از قیمت انواع کابینت‌ های چوبی، با این مجموعه تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button