کابینت ام دی اف (مزایا، معایب و انواع آن)

کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف مخفف عبارت Medium Density Fiberboard به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است که نوعی فرآورده چوبی محسوب شده و در وسایلی مانند کابینت آشپزخانه و سرویس‌ های خواب به کار برده می‌ شود. ام دی اف از تکه‌ های ریز چوب نرم و سخت تشکیل شده و این ترکیب با مقداری رزین و موم با یکدیگر مخلوط شده و سپس در معرض گرما به یکدیگر فشرده و پرس می‌شوند و ام دی اف به وجود می‌ آید.

ورق‌ های ام دی اف پس‌ از تولید، روکش شده و این روکش‌ های تزیینی علاوه‌ بر زیبایی، به دوام و طول عمر این ورق‌ ها افزوده و در محیط‌ هایی مانند آشپزخانه برای ساخت کابینت‌ ها به کار برده می‌شوند. کابینت هایی که در آن ها از ورق‌های ام دی اف استفاده می شود، شاید از لحاظ ظاهری با یکدیگر تفاوت نداشته اما از نظر کیفیت و طول عمر با یکدیگر فرق دارند. همچنین می‌توان گفت که یکی از علت‌ های اصلی تفاوت قیمت کابینت‌ های ام دی اف اروپایی، ترک و ایرانی در همین موضوع است.

کابینت های ام دی اف دارای انواع متفاوتی هستند که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها و معایب و مزایای آن خواهیم پرداخت.

کابینت ام دی اف چیست؟

در طراحی کابینت های ام دی اف، برای بدنه آنها از ورق‌ های ام دی اف استفاده‌ شده و روکش کابینت های ام دی اف معمولاً از جنس ملامینه است. روکش ملامینه تا حدی از نفوذ بخار و آب به درون کابینت جلوگیری کرده و در برابر رطوبت نفوذ ناپذیر است. از مهمترین ویژگی‌ های کابینت های ام دی اف می‌توان به هزینه مقرون‌ به‌ صرفه‌ آن ها و تنوع در طرح و رنگ این کابینت‌ ها اشاره کرد.

به‌ طور کلی کابینت‌ های ام دی اف آشپزخانه شامل تاج، درب، بدنه و پاخور کابینت هستند که همگی اینها از جنس ام دی اف بوده و برای صفحات قرار گرفته بر روی کابینت‌ های ام دی اف معمولاً از صفحه‌ های کورین رنگی و یا سنگی که متناسب با کابینت باشد استفاده می‌شود.

انواع کابینت ام دی اف بر اساس روکش

همانطور که گفته شد، کابینت‌ های ام دی اف یک نوع تخته فیبر دارای روکش‌ های متنوعی از لحاظ جنس، رنگ و طرح هستند اما مغزی همگی آن ها از جنس ام دی اف است. از جمله انواع کابینت های ام دی اف براساس روکش می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کابینت ام دی اف با روکش ملامینه

این نوع از کابینت‌ ها دارای روکشی از جنس ملامینه بوده که به وسیله چسب رزین به مغزی ام دی اف متصل می‌شوند. کابینت‌ های با روکش ملامینه دارای قیمت مناسبی بوده و می‌توان گفت که یکی از بهترین انتخاب‌ های ممکن برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه است.

  • کابینت با روکش ممبران

در این مدل از کابینت، جنس رویه کابینت از متریالی به نام پی وی سی تشکیل شده که توسط دستگاه وکیوم بر روی مغزی ام دی اف نصب می‌شود. همچنین می‌توان گفت که یکی از مهمترین عوامل مؤثری که در کیفیت کابینت‌ های با روکش ممبران تأثیرگذار است، استفاده از دستگاه وکیوم متناسب می‌باشد.

  • کابینت با روکش چوبی

همان‌ طور که از نام کابینت مشخص است، روکش این کابینت‌ ها از جنس چوب طبیعی بوده و در طرح‌ ها و رنگ‌ های بسیار متنوعی در بازار موجود هستند. از جمله طرح‌ های این کابینت ها می‌توان به طرح‌ های گردویی، طرح‌ های فندقی و غیره اشاره نمود.

  • کابینت با روکش هایگلاس

در این نوع از کابینت های ام دی اف، از روکشی با ماده پلکسی‌ گلاس به کار برده شده و از مشخصات روکش پلکسی‌ گلاس می‌توان به براقی و یا مات بودن آن اشاره کرد که بیشتر خریداران ترجیح می‌دهند که از کابینت‌ های هایگلاس براق و شفاف استفاده کنند.

از مزایای کابینت های هایگلاس براق می‌ توان به زیبایی و درخشندگی آن ها و نظافت ساده آنها اشاره کرده و از معایب این نوع کابینت ها می‌توان به خش پذیری بالای آن اشاره نمود.

انواع کابینت ام دی اف بر اساس سبک

کابینت‌ های ام دی اف علاوه‌ بر تنوع در طرح و رنگ، دارای سبک‌ های مختلفی نیز بوده و افراد می‌توانند مطابق با سلیقه خود و همچنین نوع دکوراسیون داخلی آشپزخانه هر کدام از این سبک‌ ها را انتخاب کرده و اجرا نمایند. از جمله سبک‌ های کابینت های ام دی اف می‌توان به سبک کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک اشاره کرد.

  • کابینت ام دی اف کلاسیک

کابینت های ام دی اف در سبک کلاسیک دارای درب‌های ابزار خورده و حکاکی شده بوده و این درب‌ ها در طیف رنگی گسترده‌ای طراحی و تولید می‌شوند. سبک کلاسیک شامل سه محصول از کابینت های ام دی اف چوبی، کابینت با روکش چوب و کابینت‌ با روکش ممبران می‌باشد.

همچنین در این سبک از گل‌ ها و ستون‌ های منبت و معرق‌ کاری شده استفاده‌ شده و وجود تاج و زیر چراغ‌ های ابزار خورده نیز بر جذابیت این سبک افزوده است. همچنین جنس صفحه‌ای که برای سبک کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، سنگ مصنوعی کورین است که خاصیت ابزار خوری آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

  • کابینت ام دی اف سبک نئوکلاسیک

سبک نئوکلاسیک جزء جدیدترین سبک‌ های کابینت آشپزخانه بوده که طراحی و ساخت آنها بسیار پیچیده و حساس است. ضخامت ورق‌ های ام دی اف به کار برده شده در این سبک، بسته به نوع درب ها متغیر بوده و جنس صفحه کابینتی که در این سبک استفاده می‌شود معمولاً سنگ مصنوعی کورین است. سبک نئوکلاسیک شامل دو محصول به نام کابینت پولیشی و کابینت انزو است و جهت منبت کاری در این سبک از کابینت از ورق‌ های با ضخامت ۲۵ میلی‌متر استفاده می‌ شود.

  • کابینت ام دی اف سبک مدرن

کابینت‌ های ملامینه، هایگلاس و فوق برجسته جزء سبک کابینت های ام دی اف مدرن بوده و هر کدام دارای خصوصیات منحصر به‌ فرد خود می‌باشند. در این سبک از کابینت ها از زیر چراغ و تاج استفاده نشده و دارای برند های مختلف خارجی و داخلی هستند. صفحه انتخابی در این سبک، از جنس صفحات چوبی اچ پی ال است که تا حدودی ضد خش و ضد آب هستند و کابینت‌ های سبک مدرن نسبت‌ به سبک کلاسیک و نئوکلاسیک از قیمت پایین‌ تری برخوردار بوده و دستگیره های آن به‌ صورت مگنتی و یا مخفی ساخته می‌شوند.

مزایای استفاده از کابینت ام دی اف

مزایای استفاده از کابینت ام دی اف عبارتند از:

  • ظاهری زیبا

همان‌ طور که گفته شد کابینت‌ های ام دی اف دارای طرح‌ ها و رنگ‌ های بسیار متنوع و روکش‌ های بسیار زیبا و تزیینی بوده و شما می‌توانید با انتخاب روکش ملامینه براق، در محیط آشپزخانه خود دارای کابینت ام دی اف براق باشید. تمامی کابینت‌ های ام دی اف در کنار قیمتی بسیار اقتصادی، دارای ظاهری زیبا و مناسب هستند که مطابق با انواع سلیقه ها می باشند.

  • قیمت مقرون‌ به‌ صرفه و اقتصادی

کابینت های ام دی اف جزء کابینت‌ های ارزان‌ قیمت و اقتصادی موجود در بازار می‌باشند.

  • سهولت در ابزار زنی

یکی از مهمترین ویژگی‌ های کابینت ام دی اف به دلیل کاربرد ورق‌ های ام دی اف در این کابینت‌ ها، قابلیت آسان در ابزار خوری است. ورق‌ های ام دی اف به دلیل نرم بودن الیاف خود به‌ راحتی ابزار زده شده و به‌ راحتی به فرم و شکل مدنظر برش خورده می‌شوند.

  • مقاومت و پایداری بالا

از جمله ویژگی‌ های مثبت کابینت‌ های ام دی اف، می‌توان به مقاومت و پایداری آنها در برابر فشار و ضربه اشاره کرد. بنابراین با خیال راحت می‌توانید وسایل با وزن‌ های متفاوت را در داخل کابینت‌ های ام دی اف قرار دهید.

  • سطح صاف و متراکم

تمامی کابینت‌ های ام دی اف بر خلاف کابینت‌ های چوبی دارای سطحی صاف و صیقلی بوده و یکی از دلایل زیبایی ظاهری این کابینت‌ ها همین سطح صاف آنها است.

  • تمیز شدن راحت

تمیز کردن کابینت های ام دی اف به دلیل داشتن سطح صاف و صیقلی آن ها بسیار راحت بوده و می‌توان با یک دستمال نمدار تمامی لکه‌ ها و چربی‌ ها را از سطح آن ها پاک نمود.

  • دوام بالا

کابینت های ام دی اف دارای دوام و طول عمر بسیار بالایی بوده و می‌توانید در مدت زمان زیادی از آن ها در آشپزخانه خود استفاده نمایید.

معایب استفاده از کابینت های ام دی اف

البته کابینت های MDF دارای معایبی هستند که عبارتند از:

  • دارای بافتی بسیار نرم

همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره شد، ورق‌ های ام دی اف دارای بافتی نرم هستند که این بافت نرم هم باعث ایجاد ویژگی‌ های مثبت و قابلیت ابزار خوری راحت‌ تر به این کابینت ها شده و هم شامل ویژگی‌ های منفی می‌شود که از جمله این ویژگی‌ های منفی می‌توان به هرز شدن ابزار ها و پیچ‌ ها در اثر باز و بسته شدن مداوم اشاره کرد.

  • مقاومت پایین در برابر رطوبت

زمانی‌ که روکش کابینت های ام دی اف سالم بوده و هیچگونه آسیبی به آنها وارد نشده باشد، در مقابل آب و رطوبت بسیار مقاوم هستند. اما در صورت آسیب روکش آنها، آب به داخل مغزی ام دی اف نفوذ کرده و کابینت دچار تورم شده و خراب می‌شود.

از دیگر معایب استفاده از کابینت‌ های ام دی اف می‌توان به رنگ‌ پریدگی آنها در اثر قرار گیری در مقابل حرارت، عدم امکان ترمیم این کابینت ها در صورت آسیب دیدگی توسط اجسام برنده و همچنین آسیب‌ پذیری آن‌ها نسبت‌ به اشیاء تیز اشاره کرد.

گروه بازرگانی متین هایگلاس دارای بیش‌ از ۸ سال سابقه در زمینه اجرای انواع کابینت در کرج به‌ صورت تخصصی بوده و تمامی محصولات خود را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به مشتریان خود عرضه می‌کند. از جمله بهترین برند های روز دنیا در مجموعه متین هایگلاس می‌توان به برند آرین سینا، صفحه پلی وود، انواع چوب ایرانی و خارجی، ابزار و یراق آلات با کیفیت، برند کلاسیک، دکو پنل و همچنین انواع روکش چوب طبیعی اشاره کرد. شما می‌توانید جهت دریافت مشاوره رایگان، انتخاب و سفارش هر یک از محصولات با متین هایگلاس تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button