یکی از مهمترین قسمت های داخلی منازل، آشپزخانه ها هستند و به همین جهت طراحی داخلی و دکوراسیون آن نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
بدون شک می دانید بخش عمده آشپزخانه را کابینت ها تشکیل داده و نوع سبک و طرح و رنگ کابینت ها در نمای داخلی آشپزخانه بسیار تأثیرگذار است. کابینت ها از متریال های متفاوتی چون چوب، نئوپان، ام دی اف، فلز و هایگلاس ساخته شده و در رنگ ها و طرح های متفاوتی در بازار عرضه می شوند. یکی از جدیدترین انواع کابینت ها که در آن از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای به کار رفته است، کابینت های ممبران هستند.
کابینت ممبران چیست؟
این کابینت ها دارای مغزی نئوپان، چوب و یا ام دی اف هستند که بر روی آن ها روکشی از پی وی سی وکیوم می شود. در واقع می توان گفت که ممبران نوعی روکش پی وی سی است که بر روی مغزی چوب، ام دی اف و یا نئوپان توسط چسب پوشش داده شده و با فشار وکیوم شده و چسبانده می شوند.
تنوع در این کابینت ها بسیار بیشتر از کابینت های ام دی اف است. این کابینت ها به صورت طرح های برجسته، مات و براق ساخته می شوند. طرح های چوبی به کار رفته در کابینت های ممبران بسیار مشابه با طرح های موجود در تخته چوب طبیعی است و به همین دلیل بسیاری از افراد در تشخیص این دو ورق دچار استباه می شوند.
روکش های ممبران تنها بر روی یک طرف ورق های ام دی اف اجرا شده و در طرف دیگر آن از روکش ارزان تری مثل پی وی سی سفید کار می شود. کابینت های ممبران در دو سبک مدرن و کلاسیک در آشپزخانه اجرا شده و مشتریان می توانند بنابر نوع دکوراسیون داخلی آشپزخانه، هر کدام از این سبک ها را انتخاب کنند.
سبک کلاسیک کابینت های ممبران در ایران طرفداران بیشتری داشته و نوع طرح دار و شیار های برجسته ای که بر روی بدنه کابینت ها و درب های آن ها استفاده می شود، نمای داخلی آشپزخانه را بسیار زیبا می کنند.
نحوه ساخت کابینت های ممبران
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد در کابینت های ممبران از مغزی ام دی اف استفاده شده و دو کابینت ممبران و ام دی اف به جز اختلاف در نمای ظاهری، دارای تفاوت های دیگری نمی باشند. بر روی مغزی ام دی اف، توسط تجهیزات و ابزارآلات مخصوصی شیار ها و طرح های مورد نظر اجرا شده و سپس توسط چسب و رزین به کمک تکنولوژی های مخصوص روکش ممبران بر مغز ام دی اف چسبانده شده و یا وکیوم می شود. تکنولوژی به کار رفته در ساخت کابینت های ممبران در واقع نوعی دستگاه ایجاد کننده خلأ است که توسط فشار منفی و حرارت زیاد روکش پی وی سی را بر روی مغزی ام دی اف می چسباند.
انواع کابینت ممبران
روکش پی وی سی ممبران بر روی تخته های متفاوتی از جنس نئوپان، چوب و ام دی اف کشیده شده و می توان انواع کابینت های ممبران را براساس مغزی آن ها تقسیم بندی نمود. همچنین توسط دستگاه سی ان سی طرح ها و شیار هایی بر سطح این کابینت ها ایجاد شده و این کابینت ها بر اساس رنگ و طرح نیز به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شوند.
نکات مهم در نگهداری کابینت ممبران
از جمله نکات مهم در افزایش طول عمر و نگهداری درست از این کابینت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
دوری از حرارت
تمامی کابینت های چوبی و ام دی اف به خصوص کابینت های ممبران در آشپزخانه باید به دور از حرارت مستقیم که ناشی از اجاق گاز است باشند. زیرا حرارت مستقیم سبب از بین رفتن کابینت های ممبران و کاهش طول عمر آن ها میشود. بنابراین در هنگام نصب و اجرای آن ها در آشپزخانه به این مورد دقت نمایید.
-
دوری نور مستقیم خورشید
ورق پی وی سی ممبران که بر روی مغزی ام دی اف کشیده شده است، نسبت به نور مستقیم خورشید حساس بوده و دچار تغییر رنگ می شود. بنابراین بهتر است که این کابینت ها در معرض مستقیم نور آفتاب قرار نگیرند.
-
دوری از رطوبت
این کابینت ها در برابر نفوذ رطوبت و آب در صورت وجور خش و درز حساس بوده و بهتر است برای تمیزی و نظافت آن ها از دستمال خشک استفاده شود. همچنین در صورت نیاز باید از وسایل نظافت معمولی و دستمال نمدار استفاده کرده و توجه کنید که رطوبت به درز های ورق های ام دی اف نفوذ نکند.
مزایای استفاده از کابینت ممبران
از جمله مزایای استفاده از این نوع از کابینت ها عبارتند از:
- دارای سطحی بسیار صاف و یکنواخت هستند
- این کابینت ها در دو حالت مات و براق و در تنوع رنگ و طرح بسیار بالایی در بازار عرضه می شود
- به دلیل استفاده از روکش پی وی سی در آن ها سازگار با محیط زیست بوده و سبب آلودگی طبیعت نمی شوند
- با توجه به متریال به کار رفته در آن، این کابینت ها در برابر رطوبت و آب نفوذ ناپذیر هستند
- ضد اثر انگشت و ضد لک هستند
- دوام آن ها نسبت به لمینت بسیار بالا است
- دارای پوشش لبه هستند
- به راحتی توسط یک دستمال مرطوب تمیز و تمامی چربی ها و لکه ها از سطح آن پاک می شوند
- این کابینت ها در برابر حرارت و رطوبت بسیار مقاوم هستند
معایب استفاده از کابینت ممبران
در کنار تمامی مزایای نامبرده ممکن است کابینت های ممبران دارای معایبی نیز باشند، از جمله:
- کابینت های ممبران دارای سطحی حساس و خش پذیر بوده و برای تمیز کردن آن ها به هیچ عنوان نباید از پارچه های زبر و اسکاج استفاده نمود
- اگر کابینت های ممبران در معرض مستقیم نور خورشید قرار گیرند، طی مدتی دچار تغییر رنگ خواهند شد
- در استفاده طولانی مدت از کابینت های ممبران ممکن است که روکش پی وی سی آن از روی چوب برآمده و بلند شود
- این کابینت ها به تمیزی و نظافت مداوم احتیاج دارند
- سطح رویی کابینت های ام دی اف در برابر برخورد با اجسام تیز بسیار حساس بوده و دچار آسیب می شوند
- امکان تعمیر در کابینت های ممبران وجود نداشته و در هنگام تغییر، باید تعویض شوند
کاربرد های روکش ممبران
مهمترین کاربرد روکش های ممبران در ساخت کابینت ها است و همان طور که اشاره شد تنوع رنگ و طرح در کابینت های ممبران نسبت به کابینت های ام دی اف بسیار بیشتر بوده و از دو طرح در روکش های ممبران به کار برده می شود.
طرحی که در سبک های کلاسیک و مدرن استفاده می شود دارای روکش نازک تری بوده و طرحی که تنها در دکوراسیون های مدرن کابینت های ممبران به کار برده می شود، دارای روکش ضخیم تر و براق تری هستند. از هر دو این طرح روکش های ممبران در طراحی و اجرای کابینت ها و دکوراسیون آشپزخانه ها استفاده می شود.
از دیگر کاربرد های ممبران می توان به استفاده از آن ها در ساخت انواع کمد دیواری ها نیز اشاره کرد.
قیمت کابینت های ممبران
قیمت کابینت های ممبران براساس کیفیت متریال به کار رفته در ساخت آن ها، ابعاد و همچنین نوع سبک و طرح و رنگ آن، مات و براق و یا طرح شیار دار آن با یکدیگر متفاوت بوده و نمی توان برای آن هزینه دقیقی را مشخص نمود.
گروه بازرگانی متین هایگلاس، دارای بیش از یک دهه سابقه و تجربه در زمینه فروش و اجرای انواع صفحات کابینت، ورق های هایگلاس و ورق ام دی اف بوده و دارای با کیفیتترین ابزارالات، تجهیزات و یراق آلات جهت نصب انواع کابینت می باشد. شما میتوانید انواع ورق های چوبی ایرانی و خارجی در طرح ها و رنگ های متنوعی را از تین مجموعه انتخاب کرده و خریداری نمایید. همچنین در صورت اطلاع از قیمت و خرید انواع کابینت در کرج از جمله کابینت ا دی اف، کابینت هایگلاس و همچنین کابینت ممبران تنها کافیست با این شرکت تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه